Главная » 2014 » Апрель » 8 » ЖЕКи геть!
20:03
ЖЕКи геть!

Замість традиційних ЖЕКів – управляючі компанії, а водо- та теплопостачальні підприємства корпоратизувати.


Про такі плани повідомив керівник апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан.


ЖЕКи уже давно стали неефективними і тому реформування у цій сфері неминуче.

 

«ЖЕКи – то не просто больова точка. Це проблема для всіх – і для населення , і для самих ЖЕКів. Вони не лише не виконують своїх функцій, але і є тим органом, де відбуваються різні зловживання. Ми пропонуємо підприємливим людям організовувати управлінські компанії, котрі на договірній основі надаватимуть послуги населенню. Це, по суті, перехід на «аутсорсинг». Така система сьогодні існує у всьому світі. Ми хочемо почати втілювати її в нашому регіоні», – сказав Геннадій Корбан.
В облдержадміністрації вважають, що така система обслуговування житлових будинків покращить якість та зменшить ціну за надання послуг, котрі раніше надавав ЖЕК. Адже, за порядок в будинку та прибудинковій території відповідатиме управляюча компанія та мешканці будинку. Позитивну роль зіграє також конкуренція між компаніями. Мешканці самі зможуть обирати компанію, з якою хотіли б заключити договір.
Разом із тим, в обладміністрації розуміють, що процес переходу на таку систему буде непростий. Адже для того, щоб передати управлінській компанії на обслуговування якийсь будинок , його потрібно спочатку відремонтувати. А чимало будинків зараз у занедбаному стані – потребують капітального ремонту дахи, ліфти.
Геннадій Корбан озвучив також ще одну пропозицію – це корпоратизація тепло та водопостачальних підприємств. Адже ця сфера послуг теж має проблеми.
На сьогодні ці підприємства є збитковими і постійно виникають питання зловживання тарифами. Для того, щоб зробити їх хоча б не збитковими, їх потрібно корпоратизувати – чесно і прозоро почати передавати у приватну власність.
павлоград.dp.ua

Просмотров: 1047 | Добавил: fable | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]