Главная » 2013 » Ноябрь » 15 » Сміттєпереробний завод буде збудовано через 2,5 роки
12:55
Сміттєпереробний завод буде збудовано через 2,5 роки

Поки що проводяться підготовчі роботи по реалізації цього масштабного проекту.

В павлоградському смітті найбільше скла. Про це свідчать результати морфологічного аналізу твердих побутових відходів. Аналіз проводили спеціалісти з питань поводження із твердими побутовими відходами Харківського інституту. Результати досліджень вони оприлюднили під час прес-конференції, котра пройшла в залі засідань Павлоградського міськвиконкому.
«Такої кількості скла ми не бачили в жодному іншому місті»,- кажуть фахівці.

Проте, для потенційного інвестора це навіть добре. Адже скло, як запеняють спеціалісти, є цінним ресурсним компонентом.
Нагадаємо, що демонстраційний проект «Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас» реалізується за фінансової підтримки Федерації Канадських муніципалітетів в рамках програми МЕРМ (місцевий економічний розвиток міст України).
На сьогоднішній день проект у стані реалізації. Уже придбано 40-тонні ваги для визначення кількості сміття та здійснено його морфологічний аналіз. На основі цих даних буде створена концепція поводження з твердими побутовими відходами. І саме на основі такої концепції потенційний інвестор вирішуватиме чи потрібен йому такий проект.
«В тому, що інвестор буде в мене сумніву немає. Причому не він нам , а ми йому диктуватимемо свої умови. Я переконаний, що уже через 2-2,5 роки ми перерізатимемо стрічку при відкритті заводу по переробці сміття»,- сказав під час прес-конференції заступник міського голови Володимир Тихонов. Нещодавно павлоградським сміттям зацікавились американці, проте для них проект буде цікавим при кількості відходів понад 100 тис тонн.

Така кількість реальна. Запевняє Володимир Тихонов. Адже проектом передбачено, що на полігон звозитиметься сміття не лише із Павлограда, а й Тернівки, Першотравенська, Павлоградського та Петропавлівського районів. Проектом також передбачено роздільний збір відходів мешканцями міста.
Щоправда, тоді тарифи на вивезення сміття можуть зрости.

Загальна вартість проекту по створенню полігона твердих побутових відходів - 2млн 560 тис грн. Канадці виділяють 790 тис грн., міський бюджет - 300тис грн., по 10 тис грн - Тернівка та Першотравенськ та по 25 тис Петропавлівський і Павлоградський райони. Решта- кошти ДТЕК.

Просмотров: 516 | Добавил: fable | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]