Главная » 2013 » Ноябрь » 4 » Міська влада занепокоїна вибухами
00:11
Міська влада занепокоїна вибухами
       Протягом поточного року до міста Павлоград доносяться відгуки вибухів з полігонів військових частин Новомосковського району, де проводиться утилізація звичайних видів боєприпасів, непридатних для подальшого застосування і зберігання. Знищується значна кількість боєприпасів, канонада вибухів розповсюджується на багато кілометрів. Звуки вибухів чути і в м. Павлограді. Вибухові роботи проводяться щоденно з 8:00 до 17:00 та супроводжуються значним гулом, особливо в тиху погоду або коли напрям вітру в сторону м. Павлограда.
На «гарячу лінію Дмитра Колєснікова» та на відкриту телефонну лінію міського голови протягом останніх днів надійшла велика кількість звернень від мешканців міста Павлоград про відгуки вибухів. Більшість громадян пов’язують вибухи з проведенням робіт по випробуванню вибухових речовин, які проводяться на ДП НВО «Павлоградський хімічний завод» протягом усього періоду виробництва вибухових речовин з 80-х років.
Міський голова Метелиця І.С. занепокоєний ситуацією, що склалася та напругою серед мешканців міста. З огляду на вищевикладене, був підготовлений запит до Дніпропетровської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері щодо перевірки наявності дозвільних документів в військових частинах Новомосковського району на проведення робіт по знешкодженню одночасно такої великої кількості боєприпасів, надання висновків про екологічні наслідки й можливість проведення процесу утилізації боєприпасів іншим, більш безпечним способом.
Відповідь надану Дніпропетровською прокуратурою з нагляду за додержанням законів після перевірки, буде опубліковано у регіональних засобах масової інформації.

Просмотров: 586 | Добавил: fable | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]